Annapoorna Dining Hall

Design Intent

The Student Dining facility at the Indian Public School is the most recent addition to the Dehradun Campus and was built incorporating an old stable or ‘paiga’ area. Built to house to dining for three hundred students and teachers, the Hall has been re-imagined as an international standard facility with a contemporary look, yet in tune with the design language of the campus. The central dining area is provided with very high ceiling, and the outer form is tapered towards the ends of the building where service areas are housed. This acts to induce cooling by passive convectional method and the tapered edges provide efficient cooling when the building is air-conditioned. The open staircase leading to first floor hall provide excellent vantage points for views across the valley. The vibrant ceiling baffles are a visual feast as well as serve to control the acoustics of the hall and illuminate the space with linear edge lights. The big fans keep the air circulation in check minimizing the use of Air conditioners only for the peak summer. The facade is a composition of exposed brick, metal cladding and neutral coloured walls as the other blocks in the campus.

Entrance
02 | Entrance
Dining Hall
03 | Dining Hall
Plan
04 | Plan
Front Facade
05 | Front Facade
Central Hall
06 | Central Hall
Section
07 | Section
Entrance
08 | Entrance
Passage
09 | Passage

More Institutional Projects

Doon Girls School

Doon Girls School

Dehradun Uttrakhand

Doon Girls Hostel

Doon Girls Hostel

Dehradun Uttrakhand

Diu Education Centre

Diu Education Centre

Diu Daman & Diu

D.A.V School

D.A.V School

Gurugram Haryana

Indian Public School

Indian Public School

Dehradun Uttrakhand

Mount Olympus School

Mount Olympus School

Gurugram Haryana

IPS Hostel

IPS Hostel

Dehradun Uttrakhand

Rani Lakshmi Bai Residences

Rani Lakshmi Bai Residences

Dehradun Uttrakhand

IPS Library

IPS Library

Dehradun Uttrakhand

Rising Valley School

Rising Valley School

Gurugram Haryana

Happy Clients

.